Podcast serie 1

Aflevering 2 met Peter van den Biggelaar

“Ik vind dat mensen een nieuwe kans moeten krijgen.”

In deze aflevering een gesprek met Peter van den Biggelaar. Peter was directeur van de Raad voor Rechtsbijstand en stond aan de wieg van de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (Wsnp). Hij geniet inmiddels van zijn pensioen. @LiselotteMaas zocht hem op bij het 20-jarig bestaan van de Wsnp om hem nog eens mee terug te nemen naar de begintijd en de reden waarom er een wet moest komen om schulden te regelen.

Een mooi en positief verhaal over afhankelijkheid, marktwerking en vooral over het zoeken naar een oplossing om mensen een structurele oplossing te bieden bij schulden. Nu ruim 20 jaar later zien we hoe de wet inmiddels maar mondjesmaat wordt ingezet, terwijl de financiële problemen van mensen in die jaren niet minder zijn geworden. Desondanks blijft Peter positief:”Ik kijk naar de opbrengsten. Als we mensen met zo’n interventie weer op de rit kunnen krijgen, dan is dat hartstikke mooi.”