Doorberekenen bankkosten

In januari brengen we eenmalig € 6,00 bankkosten in rekening. Dit is besloten door de expertgroep CBM. Het komt door de hogere bankkosten waar bewindvoerders mee te maken hebben. Het bedrag wordt éénmaal per jaar in rekening gebracht.

Waarom deze extra kosten

Als professionele bewindvoerder mogen we sinds 2020 per persoon voor wie we bewind voeren eenmaal per jaar € 6 in rekening brengen voor extra bankkosten (€ 12 bij een economische eenheid, ongeacht het aantal bankrekeningen). De expertgroep CBM besloot tot de tijdelijke regeling nadat de brancheverenigingen BPBI en NBPB de expertgroep het signaal over de verhoging van de bankkosten gaven. De verhoging kan volgens de brancheverenigingen oplopen tot € 12 per rekening. Volgens de expertgroep hebben de bewindvoerders geen andere keuze dan de verhoging te betalen. Daarnaast heeft de minister in de Regeling beloning geen rekening gehouden met deze verhoging.

Doordat de bankkosten voor bewindvoerders hoger zijn geworden, laat dit ons geen andere keuze dan om de bankkosten door te berekenen aan onze cliënten.

Kijk voor meer informatie op de website van het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM.