We zetten Jeanet van zorgverzekeraar DSW graag even in het zonnetje

Bij CAV worden we altijd ontzettend vrolijk als we een lastige financiële situatie met wat extra aandacht en creativiteit weten om te buigen tot een sluitend budget. Dat lukte collega’s Marieke en Inge onlangs ook. Met een groot compliment voor Jeanet van zorgverzekeraar DSW!

Marieke beheert het inkomen van Rachma. Ze ontvangt een uitkering, waar beslag op is gelegd. Er is elke maand een tekort van maar liefst € 275,00. Dat schiet zo niet op. Een poging om de deurwaarder te bewegen het beslag op te heffen en te komen tot een betalingsregeling liep op niets uit. Dan wordt er een schuldregeling gestart. Uiteindelijk willen twee schuldeisers hier niet aan meewerken. In eerste instantie wil DSW niet meewerken, omdat mevrouw haar lopende premie niet betaalde. Gelukkig ging de andere weigerachtige schuldeiser alsnog overstag. Daarop besloot Marieke deze vervelende situatie voor Rachma nogmaals uitgebreid uit de doeken te doen aan zorgverzekeraar DSW. Door toe te lichten wat de reden is dat Rachma niet aan haar maandelijkse betalingsverplichting kan voldoen, hoe graag ze ook zou willen.En wat fijn dat Marieke bij DSW Jeanet trof. Jeanet durft buiten de lijntjes te kleuren en dacht heel actief mee over een oplossing. Al schrijven de interne beleidsregels van de zorgverzekeraar anders voor…

En jawel, uiteindelijk gaat DSW akkoord met een minnelijke schuldregeling. Hulde aan DSW en dan met name aan Jeanet, die zo voortvarend meedacht en de interne beleidsregels aan de kant durfde te schuiven. En wat top van Marieke dat ze zo heeft doorgepakt en ervoor heeft gezorgd dat er voor Rachma weer rust is. In haar budget en daarmee ongetwijfeld ook in haar hoofd.
Wat een prachtig voorbeeld van een gezamenlijke inspanning met uiteindelijk het best denkbare resultaat, voor Rachma.