Geen hulp voor 1,2 miljoen huishoudens met problematische schulden

Accepteren we dit als gegeven of gaan we er wat aan doen? Veel mensen weten de weg niet in de wereld van financiële zorgverlening. Dat begrijp ik. Wat ik soms moeilijk vind om te begrijpen is dat professionals soms ook niet weten wat te doen. Dat baart me zorgen en daar wil ik graag wat aan doen. Eerder gaven we bij CAV met cliënten en professionals uit de regio Amsterdam hiervoor de aftrap met een minicongres. Nu is het tijd voor de opvolging.

Hoe we dat doen? Komende maanden nemen mijn collega’s ik graag de tijd om langs te gaan bij maatschappelijke organisaties en zorginstellingen om uitleg te geven over financiële zorgverlening. En om te horen waar jullie tegen aan lopen! Wil je alleen informatie over beschermingsbewind? Geven we graag, compleet met de voordelen en nadelen zodat je een goede afweging kan maken met je cliënt. Misschien wil je eens weten wat nu precies het verschil is tussen een bewindvoerder in de Wsnp en een bewindvoerder die beschermingsbewind uitvoert? Vertellen we je graag. Omdat we het leuk vinden en ook omdat wij ons werk beter kunnen doen als we jullie beter kennen. Dus, wil je meer weten over financiële zorgverlening? Of bijvoorbeeld een clientenmiddag organiseren over dit onderwerp? Laat het ons weten. Wij zoeken de juiste collega’s die deskundig zijn op een van onze vakgebieden, dat zijn:

Beschermingsbewind
Wettelijke schuldsanering (Wsnp)
Schuldhulpverlening en schuldbemiddeling (Msnp)
Budgetbeheer
Curatele en mentorschappen
PGB

En de kosten? Die zijn er niet. Problemen met financiën zijn de grootste bron van zorgen. Het is ons werk om die op te lossen.

Als je vragen hebt en meer informatie wilt, neem dan contact met me op.

Graag tot ziens,

Maarten Nieuwenburg

Maarten.nieuwenburg@stichting-cav.nl
088-8228295 (rechtstreeks)