Prokkelt u mee?

Van 12 tot en met 17 juni is het Prokkelweek, een week waarin prikkelende ontmoetingen plaatsvinden tussen mensen mét en zonder een verstandelijke beperking. Samen activiteiten ondernemen en op die manier elkaar beter leren kennen, daarom draait het bij Prokkelen.

Op maandag 12 juni start de Prokkelweek met een heuse Sterrenslag in Utrecht, waaraan u zowel individueel als met een team kunt deelnemen. Maar ook is het mogelijk om in uw eigen buurt initiatieven te ontplooien en in te dienen, zoals een buurtfeest, barbecue, theater- of muziekoptreden, sportmiddag of high tea. Er zijn ongetwijfeld bedrijven die uw activiteit willen sponsoren.

Iedereen kan meedoen

Iedereen kan meedoen: cliënten, scholen, organisaties, welzijnswerkers, buren, noem maar op. Het Prokkelen vergroot niet alleen het sociale netwerk van mensen met een beperking, maar laat indirect ook zien wat hun wensen, behoeften en mogelijkheden zijn. De Prokkelweek wordt gestimuleerd door Stichting Prokkel, met als doel om één week in het jaar als voorbeeld en inspiratie te laten dienen voor de rest van het jaar.

Gouden Prokkel

Dien hier uw initiatief in en vind nog veel meer informatie op de Prokkelsite. Met uw aangemelde Prokkel dingt u automatisch mee naar de Gouden Prokkel, waarvan de uitreiking op 30 juni plaatsvindt.