Stella en haar 5 tips voor bewindvoerders 2019-10-22T09:22:47+00:00

Stella en haar 5 tips voor bewindvoerders

Niemand aan wie we beter wat feedback op onze dienstverlening kunnen vragen dan onze oud-cliënten. Stella is zo’n oud-cliënt die niet alleen haar eigen financiën weer goed op de rit heeft gekregen, maar haar ervaringen ook graag deelt met anderen. Maarten van Stichting CAV was haar Wsnp bewindvoerder tijdens de schuldsanering waar Stella tot twee jaar geleden gebruik van maakte.

Hier zijn de vijf beste tips van Stella voor bewindvoerders:

Tip 1: Zet een life coach in

Zorg dat er iemand is die mensen in een schuldregelingstraject een hart onder de riem kunnen steken. Dat hebben ze hartstikke nodig.

Tip 2: Deel de succesverhalen

Als je in de schulden zit, is het fijn om ervaringen te horen van mensen die hetzelfde hebben meegemaakt en eruit gekomen zijn. Deel dus die succesverhalen met je cliënten.

Tip 3: Start met een vragenspreekuur

Soms is het best lastig je vragen aan je eigen bewindvoerder te stellen. Het kan fijn zijn als er een ‘neutraler’ iemand is binnen de organisatie bij wie je ook terecht kunt. Bijvoorbeeld tijdens een wekelijks spreekuur.

Tip 4: Laat het ook weten als iemand het goed doet

Meestal hoorde ik pas iets van mijn Wsnp bewindvoerder als het niet goed gaat, bijvoorbeeld als ik alsnog informatie moest opsturen. Mijn tip is om het ook te laten weten als iemand het goed doet. Maarten:”Dat is inderdaad waar. We zijn geneigd om dat niet apart te benoemen. In het begeleidend schrijven bij een verslag dat ik ieder half jaar stuur, geef ik dat nu ook duidelijk aan. Ik begrijp het dat dat op prijs gesteld wordt.”

Tip 5: Toon begrip voor de situatie waarin iemand zit.

Stella:”Mijn bewindvoerder toonde veel begrip voor het feit dat ik niet kon solliciteren. Dat was heel erg fijn. Ik wil best werken, graag zelfs, maar soms zijn er omstandigheden waarin dat niet lukt.”

Mooie tips van Stella, voor ons en ongetwijfeld ook voor andere bewindvoerders die zich nooit te oud voelen om weer wat bij te leren.